Fytaal Met Fytaal bieden wij u de mogelijkheid te trainen in een gezellige kleine groep van maximaal tien personen, onder begeleiding van één van onze fysiotherapeuten. De trainingen vinden voornamelijk plaats in onze goed uitgeruste oefenzaal, waarin diverse trainingstoestellen en oefenmaterialen aanwezig zijn. Binnen Fytaal kunt u trainen om uw lichamelijke belastbaarheid te vergroten. Hierbij moet u denken aan het verbeteren van uw kracht, lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen.


Fytaal is in principe voor iedereen, maar zeker ook voor:
- vervolg op (fysiotherapeutische) behandeling
- aanleren van een actieve levensstijl.
- training na blessures.
Fytaal trainingen hebben ook een sterk preventief karakter. Bijvoorbeeld wanneer u meer wilt gaan bewegen of sporten. Of u zoekt een extra ondersteuning bij uw fysieke activiteiten zoals sport, hobby of werk. In deze gevallen kan training bij Fytaal ondersteunen, motiveren en blessure preventief werken.


Oefenzaal Naast de reguliere Fytaal trainingen bieden wij ook trainingen voor specifiekere doelgroepen. Deze trainingen zijn specifiek toegespitst op mensen met specifieke klachten of specifieke interesses:


Zo zijn er de 'Bewust Bewegen' sessies. Bij deze sessies wordt het accent op het bewustzijn gelegd. Om zo beter het verschil te ervaren tussen ontspannen en aangespannen spieren om op die manier een beter bewegingsgevoel te krijgen. Ademhaling en zijn in het 'nu' zijn belangrijke elementen. In tien sessies komen al deze zaken aan bod.


Voor de recreatieve (duur)sporter - zoals wandelaars, hardlopers, race-/atb- fietsers, schaatsers etc - is er de mogelijkheid om specifiek trainingsprogramma te volgen. Uitwisseling van informatie van de sporter en bijstelling van het trainingsprogramma kan via email plaatsvinden.


Oefenzaal Bij voldoende animo vanuit alle Fytaal groepen worden er wandelgroepen geformeerd. Er wordt dan een uur gewandeld in wisselend tempo aangevuld met oefeningen.


Tenslotte zijn er ook trainingsgroepen voor mensen met een specifieke aandoening. Deze trainingen zijn er voor mensen met Multiple Sclerose, Diabetus Mellitus II, COPD en mensen die een CVA hebben gehad. Voor de Diabetus en CPOD groepen geldt een bewegingsprogramma van 3 maanden, met monitoren tot een jaar. Deze twee programma's worden vergoed door zorgverzekeraar Menzis (zie polisvoorwaarden van uw verzekeringspakket voor details).


U heeft zich aangemeld? Wij zullen u van harte verwelkomen! Vervolgens vindt er een intake plaats. Hierbij stellen wij u een aantal vragen over uw bewegings gewoonten en zullen we een aantal oefeningen doen. Met behulp van deze gegevens en uw persoonlijke doelstellingen maken we een individueel programma waarmee u kunt gaan trainen. Trainingen zijn er elke week van maandag tot en met zaterdag, zowel 's ochtends, 's middags als 's avonds. De kosten zijn als volgt1:

- Intake € 27,50
- Maandabonnement (1x trainen per week) € 30,00
- Maandabonnement (2x trainen per week) € 49,00

Interesse? U kunt zich hier direct aanmelden!


1. Fytaal wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars (met uitzondering van de Diabetus Mellitus II en COPD groepen welke worden vergoed door zorgverzekeraar Menzis).